LET’s GO 2021 програма на БНЦП в помощ на НПО и развиване на стопанска дейност.
Програма в помощ на организации, които желаят да развиват социално предприемачество.
10 January, 2021 by
LET’s GO 2021 програма на БНЦП в помощ на НПО и развиване на стопанска дейност.
Хрисков, Павел Хрисков

„Водите ни за ръка към успеха. Благодарим ви!“
участник в Let’s Go 2020

За поредна година Български Център за Нестопанско Право гласува доверие на Павел Хрисков след добрите обратни връзки участници от предишната кампания LET's GO 2020 . 

"Щастлив съм, че ще имам възможността да бъда отново част от екипа на БНЦП и да подкрепям по мой си начин организациите с добри цели и подбуди. Винаги съм за и участвам в такива инициативи когато знам, че ще мога да подкрепя някой в позитивно развитие и вършене на добри дела", сподели Павел Хрисков

Всичко, което е променило или движи света към по-добро е започнало с една малка и проста стъпка – раждане на идея. Идея за промяна, иновация, подобрение или за създаване на нещо съвсем ново. Нали си спомняте снимките на гаражите, в които големите компании като Apple, Google и Amazon са стартирали своята дейност? Гаражи, които днес ни напомнят, че все от някъде трябва да започнем – от малкото начало.

В едни от най-несигурните и смутни времена на 21 век, когато настъпиха резки промени в начина, по който бизнеси и организации функционират, отчетохме нарастването на конкретни нужди в гражданския сектор. Видяхме как социалното предприемачество предложи устойчиви решения за справяне с наболели проблеми от обществено значение. Проблеми, които бяха налице и преди глобалните събития през 2020 г., но които се задълбочиха в следствие на COVID-19 пандемията.

Ето защо, плод на усилията на Български Център за Нестопанско Право е  да насърчават хрумването, развитието и усъвършенстването на идеи – така двигател на промяна, е програмата по предприемачество LET’S GO!

Вълнуваме се да обявим, че от Български Център за Нестопанско Право отново започват да търсят активни и мотивирани екипи от граждански организации, които искат да развият концепция за стопанска дейност, свързана с каузата на организацията.

В тази програма ще участва и Павел Хрисков, като част от менторския състав на програмата.

"С тази покана, официално поставяме началото на Програмата по предприемачество LET’s GO 2021!", с гордост изтъкват от Български Център за Нестопанско Право

Какво представлява Програмата ?

Програмата по предприемачество LЕТ‘S GO е интензивна 3-месечна (март – май) поредица от общи и индивидуални онлайн обучителни срещи с ментори. Пред участниците, които я завършат се отваря уникалната възможност да представят своите бизнес идеи пред жури в ежегодния конкурс „Най-добър бизнес план на НПО“. Тази година той ще разпредели общ награден фонд от 30 000 лева под формата на инвестиции в бизнес плановете с най-голям потенциал за развитие.

Участието в LET’S GO 2021 предоставя възможност на активни НПО хора да развият своя конкретна бизнес идея за стопанска дейност, свързана с мисията на тяхната организация. Тези хора ще натрупат знанията и уменията за организационно и финансово управление, като непрестанно ще получават менторска подкрепа и насоки от експерти в сферите бизнес планиране, маркетинг, реклама и финансови прогнози.

От Български Център за Нестопанско Право казват че, наем, че всяка история заслужава да бъде чута. Опитът ни досега многократно е доказал, че развиването на стопанска дейност дава възможност на гражданските организации да намират нови начини, по които да разказват за себе си и за своите мисии."  

За кого е подходяща програмата?

Програмата е подходяща за организации, които имат конкретна бизнес идея, която искат да разработят и стартират, но до момента не са го направили. Програмата е отворена също така и за организации, които вече развиват социално предприемачески инициативи, но искат да надградят тази си дейност с изцяло нов или допълващ продукт или услуга, за да бъдат по-конкурентни на пазара.

Критерии за подбор на участниците

В Програмата за предприемачество LET’s GO 2021 ще могат да се включат 12 граждански организации в обществена полза (сдружения, фондации и читалища), които отговарят на следните минимални изисквания:


  • Да са регистрирани в Агенция по вписванията

  • Да имат конкретна бизнес идея, която е свързана с мисията им

  • Да са мотивирани да развият идеята си в бизнес план, както и да имат първоначален капацитет/потенциал да я стартират (с оглед наличните ресурси)

  • Да имат капацитета да участват във всички предвидени в програмата обучения, менторски срещи и събития 

  • При подбора ще бъде обърнато внимание на опита на организацията до момента, както и доколко тя е активна и развива дейност.

Повече за програмата можете да намерите на сайта на БЦНП

LET’s GO 2021 програма на БНЦП в помощ на НПО и развиване на стопанска дейност.
Хрисков, Павел Хрисков
10 January, 2021
Share this post