Издателства за Развитие
Издателствата, които имат доста литература свързана с личностното развитие.
21 September, 2023 by
Издателства за Развитие
Хрисков, Павел Хрисков

Имаме дълга история свързана с издателствата и тези не са единствените, които използваме, но са тези, които използваме най-често за нуждите на нашето развитие и тези, на които сме се доверили, понеже са се доказали с годините и носят много полезност и добавена стойност на читателите си! Не бихме си позволили да ги класираме, понеже не това е целта ни.

 Когато говорим за Финанси и личностно развитие, можем да се ограничим до 2 издателства, които имат най-много книги в тази посока. Това са Тогедър Академи и Изток-Запад!

Когато говорим за икономика и личности, от които да се учим, можем да се ограничим до 3 издателства, които са генерирали най-много литература в тази посока. Това са Кръгозор, ИнфоДар и Тогедър Академи.

Важно е да се знае, че това не е стандартна класация, в която ще отбелязваме кой е номер 1, защото за нас е достатъчно, че има хора, които се занимават да превеждат и издават книги, за да може ние да имаме възможността да се развиваме ако нямаме достъп до оригиналите или не владеем други езици. Но ще ви кажа, че ние имаме възможността да правим сравнение с оригиналите и това ни е помогнало да преценим на кои издателства да се доверим и за какви книги. Случвало ни се е да попадаме на  не-коректни преводи или дори на премахнати части от оригиналите, но в книгите са ни убеждавали, че няма подобни практики, което говори за не добра или не етична практика. Стараем се да даваме обратна връзка винаги, когато попаднем на нередности.

Издателство ИнфоДАР

Издателство “ИнфоДАР”  е създадено през 1993 г. и представя на българските читатели значими заглавия от световния книжен пазар в много богат спектър – класическа и съвременна проза, фантастика, фентази, трилъри и хорър, дамска проза, бизнес четива и популярна психология, детска литература.

Полезни, задълбочени и универсални в своето приложение са  бизнес ориентираните книги  от нашия каталог, както и заглавията от  популярната психология . Сред най-големите имена в тази област са Насим Талеб, автор на  „Черния лебед“  и Джон Кехоу с книгата си  „Подсъзнанието може всичко“ , както и редица носители на Нобелова награда.

За  най-малките читатели  „ИнфоДАР“ обогатява ежегодно палитрата си от чудесно илюстрирани детски книжки, които разкриват тайнствени светове, изпълнени с фантастични приключения, шеметно действие, вълшебства и послания за приятелството. Основно място тук заема поредицата ни  „Шедьоври на детската илюстрация“.

“ИнфоДар” е носител на редица награди, определяни и връчвани от читателите, като оценка за дейността и усилията на издателството през годините. Сред тях са признанията за  “Издателство на годината”  за 2005, 2006, 2007 и 2008 година. Международно признание издателството получава през 2008 г., когато става носител на приза “Издателство на годината” на Еврокон.

Odoo • Text and Image
Odoo • Image and Text

Издателство Изток-Запад

Основано през 2002 година, днес "Изток-Запад" е едно от водещите издателства на стойностна художествена и научна литература. Основната му цел е да запознае българския читател с шедьоврите на източната и западната литература, с мъдростта на Изтока и познанието на Запада; да хвърли мост между различните култури, религии и цивилизации. България, като географско средище между Изтока и Запада, може да се справи с предизвикателствата на новото време само ако вземе най-доброто и от двата свята.

Ние от "Изток-Запад" твърдо вярваме, че книгите са пътят към по-цялостно осмисляне и разбиране на света. Четенето може да бъде не само удоволствие, а и трансформираща сила. Именно възможността да правим стойностни книги във всички области на човешкото познание събра малкия, но ентусиазиран екип на "Изток-Запад". За нас е радост и привилегия да предоставим на вашето внимание образците на човешката мисъл. Подхождаме към тази задача с трепет и благоговение, защото издаването на всяка книга е свещенодействие. Независимо дали става дума за художествена или научна, съвременна или класическа, източна или западна литература, ние винаги избираме най-съдържателните, най-смислените, най-мъдрите книги, за да ви помогнем да опознаете света. Нещо повече – да опознаете себе си. Нима има по-голямо приключение от това?

Издателство Тогедър Академи

Издателството Тогедър Академи е създадено с цел да подпомогне процеса на финансовото ограмотяване на хората в България. Издаваме книги в областта на личните финанси, себе-усъвършенстването и приложната психология. Основната идея е да има повече литература в тази сфера достъпна на български език. Книгите съдържат полезна информация, която е практически приложима и може да помогне за постигане на повече лични успехи и просперитет. Те също така ще ви помогнат да получите финансова независимост и свобода! Тази литература е така подбрана, че да може да се упражнява и прилага съвместно с консултанти на  Тогедър България .

Odoo • Text and Image

Сега ще представя и други данни според определени критерии. Щ ви предоставя някои от известните и влиятелни български издателства, които са признати за качествената си работа и принос в литературния свят, и да ги оценя по три критерия: разнообразие на издадените жанрове, автори и качество на изданията.


Издателства за Развитие
Хрисков, Павел Хрисков
21 September, 2023
Share this post