Защитете себе си - защитете финансите си
24 юли, 2020 by
Защитете себе си - защитете финансите си
Хрисков, Павел Хрисков

Нека си отговорим на няколко въпроса - нека всички го направим:

●       Искаме ли да имаме добър живот?

●       Искаме ли да имаме достатъчно пари?

●       Знаем ли какво е сегашното ни финансово състояние?

●       Кога за последно правихме преглед на финансови си цели и финансовото си състояние и дали те съвпадат? А всъщност имаме ли конкретни финансови цели? 

Отговорите не идват веднага. Изискват се анализиране, планиране на личните финанси и целеполагане в дългосрочен план

●       Тъй като на всеки човек му е необходима сума Х, за да може да си плаща сметките и да живее. Какво би се случило обаче, ако се разболеете за цял месец?

●       Знаете ли, че у нас за болничен се получават 70-80% от осигурителния ни доход, като има таван на сумата, която може да бъде изплатена?

●       Дори и да имате 5000 лв. доход, тъй като максималният осигурителен праг е 2600 лв., вие ще получите обезщетение не по-голямо от 2100 лв. А ако сте от хората, които се осигуряват на непълна заплата или сте самоосигуряващо се лице и се разболеете, това също със сигурност би ви лишило от не малка сума пари   

Това определено е рискова ситуация. Какво можем да направим? Вариантите са много, но нека поговорим за 4, които могат да ни предпазят от рисковете

  1. Приемане на риска. Осъзнаването, че ситуацията е рискова и това има последици
  1. Намаляване на риска - приемането на действия за намаляване на последиците
  1. Избягване на  риска (ако ви е страх от вода, не влизате да плувате в морето).
  1. Споделяне на риска, т.е. да прехвърлянето му на някой друг. Как може да се направи това?  - Лесно. Добър вариант е използването на застраховка за защита на дохода, която ще осигури необходимите средства за периодите на нетрудоспособност. 

Много често финансите, които получаваме, са базирани на нашите активни действия. За това преди всичко трябва да защитим себе си, защото от нас зависят собствените ни доходи и финансиПреди всички останали стъпки трябва да защитите себе си - вие сте машината си за париАко вие сте защитени, защитата на финансите става лесно начинание.

Екипът ни предоставя лични финансови консултации. Изпратете ни вашия казус на  office@hriskov.com и  ние ще направим всичко възможно да защитим вас и финансите ви.

Защитете себе си - защитете финансите си
Хрисков, Павел Хрисков
24 юли, 2020
Сподели този пост